18 martie 2014

Indian Wells 2014

Am avut marea placere,sa ma uit la un turneu de tenis de calitate.Turneul respectiv,se numeste Indian Wells,si s-a organizat intre 3-16 martie 2014.Este primul turneu pe care l-am urmarit mai detaliat.
Finala s-a disputat inte doi titani ai tenisiului mondial.A fost o finala foarte egala ca valoare si respect.Am scris duminica pe Facebook cand a inceput meciul,ca as vrea sa bata Novak Djokovic,si dorinta mi s-a indeplinit.Finala Indian Wells 2014:Roger Federer-Novak Djokovic 6-3 3-6 6-7.
Finala a inceput la 23.00,si a durat pana la ora 01.15.A fost o finala lunga si frumoasa.Am tinut Novak Djokovic!Am vrut sa bata Djokovic!


Primul set!


Roger Federer a fost clar mai bun ca Novak Djokovic.A avut cateva gheimuri Novak,dar a avut riposta slaba.Primul set a fost si cel mai scurt.A fost la un moment dat 3-2 pentru Federer,4-2,4-3 si pe urma s-a dus elvetianul pana la 6-3.Zambea Federer cu gura pana la urechi,credea ca scapa repede.Mai avea practic inca un set si lua premiul cel mare.S-a bucurat prea devreme.


Al doilea set!


Djokovic incepe setul in forta,fara menajamente,fara mila.Lupta a fost foarte stransa pana in ghemul 6(a fost mai strana ca-n setul 1).Novak Djokovic conduce cu 3-2,a egalat Federer 3-3,si de aici totul s-a rupt 6-3 pentru Djokovic.Daca Federer mai venea sa joace la fileu,Novak a stat numai in spate si a fost ca un tanc,n-a cedat nimic.Evident ca s-a mai facut si cadouri.


Al treilea set!


Se stie,Djokovic preia setul trei.3-2 pentru Novak,3-3,4-3 pentru Novak,4-4,5-4 pentru sarb si se pregatea sa sarbatoreasca titlul.Mai avea un ghem.Bomba cea mare,5-5.Incepusem sa-mi pierd speranta in jocul sarbului.A revenit foarte frumos elvetianul,ma speriasem.6-5 pentru Federer,ce fac frate?Elvetianul a luat doua ghemuri,de la 4-5 la 6-5.Este frate,6-6 si m-am calmat.Urmeaza tiebreakul.Urmeaza roata norocului.1-0 pentru Djokovic,2-0,3-0,1-3 a luat punct elvetianul,1-4,1-5.2-5,2-6 si in final:2-7!Novak Djokovic marele infingator!


La premiere,s-au felicitat amandoi,amandoi au adus multumiri organizatorilor.Era si normal acest lucru.Nu trebuie sa fi taran.
Federer stie sa piarda,Federer este diplomatic.Nu prea a fost zambetul lui la festivitatea de premiera.Cand a luat trofeul cel mic,a zambit cam fortat.Dar ce sa-i faci,mai trebuie sa si pierzi.
Pana la urma,exista un invingator si un invins.


M-am bucurat foarte mult pentru Novak Djokovic.Mi-a placut de el cum la fiecare minge pierduta,avea cate un recul din gura.Cand castiga punct,strangea pumnul.Parintii lui,se bucura foarte mult pentru reusita lui.Si-a facut parintii bucurosi.Le-a facut o surpriza la parinti.


De ce am tinut eu cu Novak Djokovic?De ce am vrut sa castige?


Pe la inceputul anului,Novak Djokovic a donat 50.000 de Dolari(Euro) la o casa de copii.
Un tip aflat intamplator acolo,a filmat toata operatiunea cu telefonul mobil. Am vazut la televizor stirea respectiva.Stirea a fost data pe TVR 1.
El practic nu a vrut sa stie toata mass-media ca va dona niste bani.Pur si simplu,o fac si gata.Fara tam-tam.Gestul lui m-a miscat,este foarte modest.Zambea si impartea cadouri.Pentru el aceasta suma,poate nu inseamna nimic.A fost om cu ceilalti oameni.A fii om,este lucru mare!
In plus,este si sarb.Poporul lui,a avut de suferit in 1992-1995.Le-a facut si lor o bucurie.
Daca dona un roman,stia toata Romania,stia toate televiziuniile.


Cateva cifre de la Indian Wells 2014!


6.000.000 de dolari au fost pusi la bataie-Indian Wells 2014
1.000.000 de dolari a luat Novak Djokovic(nu-i va ramane toti banii,statul american ii va opri taxe).
   600.000 de dolari a luat Roger Federer(idem de mai sus).
1.000 de puncte si-a luat Novak in clasamentul ATP.
   500 de puncte si-a luat Roger in clasamentul ATP.
163 de finale are Roger Federrer jucate de-a lungul carierei(33 de ani).
   63 de finale are Novak Djokovic jucate de-a lungul carierei(26 de ani).
   33 de partide jucate impreuna(17 victorii Federer-16 victorii Djokovic).
     6 finale a jucat Roger Federer la Indian Wells,doar 4 a castigat.
     5 finale a jucat Novak Djokovic la Indian Wells,doar 3 a castigat(2008,2011,2014).
88.000.000 milioane de dolari,s-au cheltuit cu constructia stadioanele de tenis si a organizarii.
    4 stadioane de tenis au fost puse la dispozitie.
400.000 de mii de spectatori in 2014,cu 40.000 mai multi ca-n 2013.
16.000 de locuri are stadionul unde s-a disputat finala masculina si feminina.


Morala:
Nimic nu se face fara ambitie,fara vointa si sacrificiu.Campionii se intalnesc in finala!


Poate sunt jucatori de tenis in clasamentul ATP,care ia 1 milion de dolari intr-un an de zile.
Poate sunt jucatori de tenis in clasamentul ATP,care se chinuiesc sa castige un mic turneu.
Novak Djokovic a luat 1 milion de dolari in doua saptamani,pe deasupra a luat si un mare premiu.Valoare mare!Ce inseamna valoarea in tenis!Esti absolut singur pe teren.
In tenis poti sa nu castigi bani deloc,daca iesi mereu din calificari,s-au in cel mai rau caz,in turul 2-3.Nici publicitatea nu vine pe tine gramada.Cu cat esti mai sus,cu atat castigi bani mai multi din publicitate!

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune si tu ceva