12 aprilie 2014

Paris Saint-Germain

Am vrut sa se califice in semifinala Paris Saint-German!Am vrut dar nu s-a putut!
Marti seara a avut loc returul semifinalei UEFA Champions League,dintre echipele Chelsea Londra-Paris Saint-Germain,scorul s-a terminat 2-0.In tur a fost 1-3 pentru francezi.Rezultatul a fost unul foarte strans.Practic Chelsea Londra,s-a calificat in semifinala datorita golului marcat in deplasare.Dupa cum bine ati facut socoteala,scorul a fost 3-3 la general.
Golul fatal a venit in minutut 87,cand mai erau cinci minute cu tot cu prelungiri.Am sperat din minutul 87,ca poate francezi o sa dea macar un gol.Am sperat la o minune.N-a fost sa fie.


In prima repriza,in primele 30 de minute,francezi a jucat bine,a tinut minge departe de poarta lor.Primul gol a venit in minutul 34,si de atunci PSG-ul a jucat slab pana la sfarsit.Plus ca englezi in primele 30 de minute,au avut doua ocazi foarte mari.
In a doua repriza la 1-0 pentru Chelsea Londra,englezi au avut doua bari monumentale.
Cand s-a dat al doilea gol,imi venea sa plang de ciuda si de necaz.Asa rau mi-a parut ca francezi,au parasit competitia mai devreme.S-a investit in acesta echipa foarte mult.
Sincer sa fiu,Chelsea a fost mai buna,a fost echipa mai ambitioasa.Chelsea a merit calficarea.
Daca in tur francezi au fost mai buni,in Londra francezi n-a jucat nimic.


PSG-ul au patroni arabi.Patronii arabi,au adus jucatori profesonisti,jucatori care valoreaza cateva sute de milioane.Nu s-a zgarcit la bani cand au facut transferuri doi ani la rand.Primii jucatori sub comanda arabilor,au fost adusi in 2012.Dupa primul an in campionatul francez,sub acest patronat arab,echipa a luat campionatul in 2013.Pana cand sa vina patronii arabi,PSG-ul nu era o forta in campionatul francez.Locul lor in camionatul francez,era intre 6-8.Daca intrati pe site-ul lor,veti vedea ca au luat mai multe cupe decat campionate.
Anul acesta,o sa fie al doilea campionat luat de Paris Saint-Germain.In momentul de fata,n-au concurenta in Franta.Au fost de la inceputul campionatului pe primul loc,si il vor termina pe primul loc cand se va termina campionatul.


Anul acesta,Paris Saint-Germain,a participat pentru a doua oara in UEFA Champions League.
In editia trecuta 2012-2013,Paris Saint-Germain,a fost eliminata tot in sferturi de semifinala.
Atunci echipa care a eliminat-o pe Paris Saint-Germain,a fost Barcelona,tot la gol in deplasare.
Tur:Barcelona-Paris Saint-Germain 1-1  Retur:Paris Saint-Germain-Barcelona 2-2 Scor general:3-3


De ce am vrut sa castige PSG-ul?De ce am vrut sa se califice o echipa franceza in semifinala UCL?


Paris Saint-Germain a jucat ultima oara in sferturi in 1994,atunci se numea Liga Campionilor(azi UCL).Atunci tot asa au pierdut,n-au mai apucat semifinala.Timp de 20 de ani,nicio echipa franceza,nu s-a mai calificat nici macar in sferturi,dar in semifinala.Timp de 20 de ani,PSG-ul s-a uitat la alte echipe.Timp de 20 de ani,echipele din Spania,Italia,Anglia si Germania
au triumfat in sferturi-semifinala.Lasa-i si pe francezi,sa se duca si ei in semifinala dupa 20 de ani.Echipa care a mai miscat in UCL,care a mai scos capul pe afara,a fost Lyon.Lyon mergea bine pana la un moment dat.
In momentul de fata,Lyon a jucat in grupele UCl,si pe urma au jucat in Europa League,unde au fost eliminati in sferturi de Juventus Torino.Deci Franta a ramas fara nicio echipa.


As vrea ca echipele romanesti,sa fie de nivelul echipelor franceze.
As vrea ca campionatul romanesc,sa fie valoros ca campionatul francez.
As vrea ca coeficientul punctelor adunate de echipele franceze in cupele europene,sa fie al echipelor romanesti.
Am ajuns sa ma bucur de o echipa franceza,in loc sa ma bucur de o echipa romaneasca.Pacat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune si tu ceva